Techniek

Het meetprincipe van de LevelLog, is gebaseerd op sonartechnologie. Er is dus geen fysiek contact tussen meetunit en het grondwater. Mogelijke problemen als contaminatie of onzuiverheden bij barometrische schommelingen en conversies worden hierdoor gewoon voorkomen.

De meetdata worden ‘gelogd’ (opgeslagen). De LevelLog heeft de optie om de meetfrequentie en -periode in te stellen naar eigen wens. Met een mobile device zoals tablet of laptop en de hiervoor ontwikkelde software kunnen de gelogde meetdata en statusinformatie eenvoudig worden uitgelezen en gepresenteerd. De verbinding wordt tot stand gebracht via een USB- interface. Presentatie van de meetdata kan zowel in grafische- als in tabelvorm. De meetgegevens zijn eenvoudig op te slaan in een Excel-bestand. Via de mobile device kan de LevelLog ook worden ingesteld en afgesteld volgens het gebruiksvriendelijke menu.

De LevelLog heeft een meetbereik van 20 cm tot 20 m en is te gebruiken op peilbuizen met een diameter tussen 25 mm en 63 mm.

techniek1